NEIZVRŠENA OBEĆANJA

Prosvjed mještana Tugara nastavlja se zbog neizvršene rekonstrukcije ceste prije otvaranja Omiškog mosta

Mještani Tugara, Naklica, Čažinog Dolca, Dočina i Poduma-Račnika, nedalekih naselja od Omiša, odlučno su prosvjedovali ovog vikenda zahtijevajući rekonstrukciju ceste prije puštanja u promet Omiškog mosta. Njihov bijes proizlazi iz neispunjenih obećanja od strane Splitsko-dalmatinske županije i županijskog ŽUC-a, koji su godinama tvrdili da će cesta biti obnovljena prije otvaranja mosta, prenosi HRT.

Frane Novaković, član Mjesnog odbora Tugare, naglasio je da su mještani razočarani i ljuti zbog nepoštivanja obećanja te izrazili zabrinutost zbog dodatnog opterećenja već preopterećene prometnice koja prolazi kroz njihovo mjesto. Naglasio je da cesta koja nedostaje nogostup i rasvjetu predstavlja ozbiljan sigurnosni problem, posebno za pješake koji koriste tu rutu za odlazak do trgovine i škole.

Matko Novaković, predsjednik Mjesnog odbora Tugare-Čažin Dolac, istaknuo je da mještani već šest godina bezuspješno traže rekonstrukciju ceste, dok je projektiranje još uvijek u tijeku.

Prosvjednici su najavili da će svake subote nastaviti prosvjedovati dok se cesta ne rekonstruira te da će također prosvjedovati i tijekom otvaranja Omiškog mosta.

Peticiju kojom traže sigurniji i sporiji promet do rekonstrukcije ceste, postavljanje kamera na opasnim mjestima i ubrzanje radova potpisalo je oko 600 mještana. Rekonstrukcija bi trebala započeti 2025. godine i trajala bi godinu dana.

Omiški most, koji je spojen u ožujku 2023. godine, još uvijek nije otvoren za promet, a očekuje se da će njegovo otvaranje smanjiti ljetne gužve na Jadranskoj magistrali.

POSLJEDNJE DODANO: