VREMENSKA PROGNOZA

Izborna srijeda prevrtljivog vremena, hladnije je nego proteklih dana

U utorak je u Hrvatsku stigla značajna promjena vremena, obilježena padom temperatura. U dijelovima države temperature su čak niže za oko 20 stupnjeva u usporedbi s prošlim tjednom, a nema naznaka novih vrućina u bliskoj budućnosti. Prognoze sugeriraju da će biti hladnije nego što je prosjek za sredinu travnja.

Prema izvješću Državnog hidrometeorološkog zavoda, na kopnu se očekuje promjenljivo i pretežno oblačno vrijeme, dok će na Jadranu biti djelomično sunčano. U noći i ujutro očekuje se kiša na istoku kopna te pljuskovi i grmljavina u Dalmaciji. Poslijepodne su mogući lokalni pljuskovi kiše u unutrašnjosti i na sjevernom Jadranu, dok će u Gorskoj Hrvatskoj padati snijeg.

Vjetar će biti slab do umjeren sjeverni, dok će na Jadranu puhati umjerena do jaka bura, pod Velebitom s olujnim udarima, te zapadni te sjeverozapadni vjetar u Dalmaciji. Najniže temperature kretat će se od 1 do 6 °C, na sjevernom Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije od 6 do 11 °C, dok će duž obale biti između 11 i 16 °C. Najviše dnevne temperature bit će od 8 do 13 °C na kopnu te od 14 do 18 °C na Jadranu.

POSLJEDNJE DODANO: