NASTAVLJA SE

Promijenljivo vrijeme s kišom i grmljavinom

Vrijeme će biti promjenljivo tijekom dana, s pretežno oblačnim uvjetima na mnogim područjima. Očekuje se mjestimična kiša uglavnom u prijepodnevnim satima, posebno na istoku i jugu zemlje, gdje su mogući i pljuskovi praćeni grmljavinom. Na visokim predjelima Gorskog kotara i Like očekuje se snijeg. Vjetar će biti slab do umjeren, uglavnom iz sjeveroistočnog i sjevernog smjera.

Prognoza za Jadran za prvih 12 sati otkriva slab do umjeren vjetar, s jakim udarima bure podno Velebita, osobito u prvom dijelu dana. Na južnom Jadranu će puhati jugo. Temperatura zraka će se kretati između 7 i 12 stupnjeva Celzijusa, dok će na Jadranu biti nešto toplije s temperaturama do 15 °C.

Prognoza za sljedećih 12 sati sugerira nastavak promjenjivih uvjeta uz mogućnost za kišu ili pljuskove s grmljavinom. Duž obale očekuje se slaba do umjerena bura, dok će na otvorenom moru puhati slab do umjeren sjeverozapadni vjetar. More će biti malo do umjereno valovito, s ponegdje valovitim područjima na srednjem i južnom Jadranu.

POSLJEDNJE DODANO: