NOVI OBRAT

Progovorio jedan od osumnjičenih za ubojstvo Danke Ilić, tvrdi da nije kriv

Danas je u Višem javnom tužiteljstvu u Zaječaru ispitan jedan od osumnjičenih za ubojstvo djevojčice Danke Ilić za kojom je tragala cijela Srbija. Srđan Janković negirao je da je ubio malenu Danku te kazao kako djevojčicu nikad nije ni vidio, piše Blic.  

-Danas, 4. 6.2024. godine, u prostorijama Višeg javnog tužiteljstva u Zaječaru, saslušan je osumnjičeni Srđan Janković, koji je u potpunosti negirao izvršenje kaznenog djela, stoji u priopćenju Višeg javnog tužiteljstva u Zaječaru.

Podsjetimo, dvogodišnja djevojčica Danka Ilić nestala je 26. ožujka u Banjskom polju kod Bora. Za njom je odmah pokrenuta velika potraga, a policija je nakon deset dana uhitila Srđana Jankovića iz sela Luka i Dejana Dragijevića iz sela Zlot. 

Jankovića se sumnjiči da je vozio službeni automobil kojim je udario djevojčicu, međutim on to nije znao dok mu Dragijević, koji je bio na mjestu suvozača, to nije rekao. Nakon toga su djevojčicu navodno ubacili u automobil misleći da je mrtva, a kada se Danka probudila, Dragijević ju je ugušio. Tijelo su potom, sumnja se, bacili na deponij, no nikada nije pronađeno.

Dragijević je nakon uhićenja u potpunosti priznao zločin i optužio brata Dalibora koji je preminuo tijekom policijskog zadržavanja te oca Radoslava da su mu pomogli da premjesti tijelo djevojčice s deponija na zasad nepoznatu lokaciju. Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić tada je priopćio da je zločin priznao i Janković, ali da nije htio iznositi detalje. 

POSLJEDNJE DODANO: