MOGUĆNOST SVAKODNEVNE KIŠE

Prognoza: očekuje nas nestabilan tjedan

U ponedjeljak u Slavoniji, Baranji i Srijemu u početku pretežno sunčano, ujutro mjestimice moguće i maglovito. Od sredine dana porast naoblake, a prema večeri i noći raste vjerojatnost za lokalne pljuskove i grmljavinu. Bit će toplo pa i vrlo toplo.

U središnjoj Hrvatskoj djelomice sunčano uz promjenjivu naoblaku. Poslijepodne uz jači razvoj oblaka mjestimice pljuskovi i grmljavina, koji tek rijetko mogu biti izraženiji. Nakon jutarnjih između 12 i 15 °C, najviša poslijepodnevna temperatura zraka oko 25 °C.

Promjenjivo i nestabilno bit će i u Gorskoj Hrvatskoj, uglavnom poslijepodne i navečer uz mjestimičnu kišu te pljuskove i grmljavinu. Pljuskova može biti i uz obalu sjevernog Jadrana, ali tek prema večeri i u noći. Vjetar slab do umjeren, ujutro burin, danju jugozapadni i jugoistočni, prolazno i sjeverozapadni.

Djelomice sunčano na srednjem Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije, gdje poslijepodne postoji vjerojatnost za lokalne pljuskove i grmljavinu, moguće izraženije. Navečer i u noći raste vjerojatnost za lokalne pljuskove i uz obalu. Nakon burina, slab do umjeren istočni vjetar i jugo uz malo valovito more.

Na jugu Hrvatske djelomice sunčano pa i sunčanije. Ujutro uz obalu burin, danju južni vjetar i jugo. Poslijepodnevna temperatura zraka između 24 i 27 °C, a temperatura mora oko 20 °C.”

I na Jadranu je utorak najnestabilniji uz čestu kišu, pa i u obliku mjestimice izraženijih pljuskova, te uz jako jugo i južni vjetar. Od srijede dulja sunčana razdoblja, ali ne i posve stabilno, uz uglavnom jugozapadni vjetar i jugo, javlja HRT

POSLJEDNJE DODANO: