BRAVO!

Prodan brončana u Linzu: “Prezadovoljna sam!”

Karla Prodan (JK „Pujanke“ – Split) vratila se na postolje svjetske judo turneje! Čekali smo dugo povratak olimpijke iz Tokija, točnije 1040 dana (op.a. Bronca/GS Baku 2021.) i dočekali. Prodan je osvojila brončanu na IJF Grand Prix-u u austrijskom Linzu i dokazala da se upornost itekako isplati, čak i kada ti ozljede dugo vremena stoje na putu.

U borbi za brončanu medalju kategorije -78kg Prodan je pobijedila Japanku Rinoko Wadu nakon što je borba otišla u golden score. Nakon skoro dvije minute produžetaka, Prodan bacanjem za wazari pobjeđuje izuzetno nezgodnu Wadu iz Japana. Kakva je to borba bila!

Težak dan, trud se isplatio! Prezadovoljna sam, što s borbama, što s cijelim danom i naravno medaljom. Prvenstveno mi je drago da sam se dobro borila, da sam dobro izgledala na tatamiju, da sam se dobro osjećala, da nisam bila pod pritiskom, ukočena i da sam na kraju krajeva dala sve od sebe. Pokazala sam da i kada još nisam na 100% od spreme da pripadam vrhu i da sam to drugima pokazala. 

25-godišnja Splićanka danas je imala sveukupno pet borbi, a slavila je u četiri borbe. Dan je otvorila pobjedom protiv domaće predstavnice Marlene HUNGER, no, već u drugom kolu imala je zahtjevan zadatak protiv stare poznanice Loriane KUKA (KOS) koju pobjeđuje nakon četiri minute borbe. Prodan je poražena u četvrtfinalu protiv Ukrajinke Yelyzavete Lytvynenko nakon dvije minute borbe. Hladne glave ušla je u borbu repasaža protiv Mao Izumi (JPN), uspjela je poentirati wazari pred kraj borbe te zadržati prednost do isteka vremena.

Dvije Japanke, ali svaka borba za sebe, rade skroz različite stvari, ali trener i ja smo pripremili različite taktike. U repasažu je možda malo lakše išlo, ali ovdje za treće mjesto golden score. Znala sam da će biti teško, Japanke kao Japanke. Mislim da svi u svijetu juda znaju kako se boriti s njima – kazala je za kraj Prodan. 

Zadovoljstvo nije krio niti izbornik ženske reprezentacije koji je dodao:

Nisam znao da je toliko dana prošlo, znam da smo se dvije godine borili s ozljedama, stvarno je bilo uspona i padova. Znam da smo jako dugo bili na dnu, što fizički, što psihički, ali jednostavno se nismo predavali i evo Karla je još jedan put dokazala da je Karla Prodan – Karla Prodan i da je najjača kada je najpotrebnije. Izuzetno sam ponosan kao njen trener i izbornik na nju, na ovaj rezultat, danas je bila izuzetno dobra – dodao je za kraj Vladimir Predadović.

U istoj kategoriji nastupila je i Petrunjela Pavić (JK „Dubrovnik 1966“) koja je upisala pobjedu i poraz, bolja je bila od Njemice Raffaele IGL, a izgubila je od Belgijke Vicky Verschaere. Njen klupski kolega, Josip Bulić upisao je isti omjer u kategoriji -90kg. Pobijedio je Turkmenistanca Mamedalya Achyldyyeva i izgubio od Belgijca Samija Chouchija.

Samoborka Helena Vuković nastupila je u kategoriji preko +78kg i završila nastup s pobjedom i porazom. Pobijedila je Moiru Morillo (DOM) i izgubila od olimpijske pobjednice, Kubanke Idalys Oritiz. U istoj kategoriji nastupila je i Ivana ŠUTALO (JK „Dubrovnik“), ali je poražena protiv Renee Lucht (GER).

Marko Kumrić (AJK „Student“ – Split) upisao je poraz u prvom kolu kategorije -100kg protiv Kazahstanca Adileta Saoargaliyaeva.

Podsjećamo Iva Oberan (-63kg/JK „Župa dubrovačka“) ostala je nadomak postolja, dok je Ana Viktorija Puljiz (-52kg/JK „Solin“) završila na sedmom mjestu u Austriji.

POSLJEDNJE DODANO: