OŠTRO PRIOPĆENJE

Krstulović Opara prozvao SDP, ubrzo mu odgovorili: “Jadno, Andro, jadno!”

Nakon što je HDZ-ov saborski zastupnik i bivši splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara od strane SDP-a zatražio ispriku zbog svoje izjave o Zakonu o hrvatskom jeziku, SDP Split je reagirao putem priopćenja, izražavajući svoje mišljenje o situaciji.

U svom priopćenju, SDP se osvrnuo na izjave Andra Krstulovića Opare, opisujući ih kao “narcistički istup na Facebooku” u kojem se bivši gradonačelnik Splita osvrnuo na skup SDP-a. SDP je naglasio da izjave Andra Krstulovića Opare nemaju veze sa skupom na koji se referirao, te su ih ocijenili kao neprimjerene.

Njihovo priopćenje donosimo u nastavku:

– Ničim prozvan ni izazvan, u svojem narcističkom istupu na Facebooku bivši gradonačelnik Splita, Andro Krstulović Opara, okomio se na skup SDP-a. Ne bi to bilo vrijedno pažnje da ražalovani Hadezeovac nije posegnuo za dvama faktima koji nemaju veze sa skupom na koji se referira.

Naime, bivši poteštat iz uzništva „Dioklecijanovoga kompleksa“ ističe kako „po mome Splitu“ netko nešto organizira, kao da je Split njegovo privatno leno i kao da u slobodarskome gradu u Europskoj Uniji mora važiti pravilo koje je HDZ proveo po cijeloj Hrvatskoj: da oni imaju ekskluzivu stavljanja šape i zapišavanja teritorija gdje god im se to prohtije.

Ni s čim vezanim uz skup u Splitu, ovaj samozvani „kulturnjak“ kojemu je većina istinskih splitskih kulturnjaka digla pozdrav još za vrijeme njegove ignorancije prema njima dok je nosio odijelo gradonačelnika, sada izvlači staru izjavu Grbina kako je rečeni Zakon o hrvatskom jeziku – „kretenski“. Na to ni ne treba trošiti riječi.

Međutim, samome Krstuloviću Opari, koji se u svojim rijetkim bivanjima i nastupima u Hrvatskom saboru rastrubio upravo u priči oko donošenja Zakona o hrvatskom jeziku, trebalo bi poručiti kako bi njemu samome bilo dobro upoznati se s pravilima hrvatskoga jezika, njegovom gramatikom, pravopisom i ispravnom uporabom. Iz svakog njegovog statusa na Facebooku vidljivo je koliko je njegova nepismenost uznapredovala, pa bi, baš po slovu netom izglasanog Zakona, nad svakim njegovim javnim pisanim tragom nužno bilo provesti dosljednu lekturu!

Već iz ovog statusa na Facebooku vidljivo je kako Krstulović Opara ne zna da nije ispravno reći „donešeni“, nego doneseni… On ne zna što su to povratni glagoli pa krši Zakon o hrvatskom jeziku ne razlikujući glagolska stanja „zahvaljivati se“ i „zahvaljivati“… On ne zna za razliku živo-neživo u jeziku i gramatici, odnosno ispravnu primjenu riječi „kojeg“ i „koji“…

Jadno, da teško može biti jadnije, pogotovo od nekoga tko se nameće i trsi zastupati znanja i kompetencije koje su mu strane i o kojima evidentno ništa ne zna. Ipak, za nacionalistička busanja u prsa, za obmanu hrvatskih građana jeftinim štosovima, na to je sveznajući snob Opara uvijek spreman. Jadno, Andro, jadno!
– stoji u priopćenju.

POSLJEDNJE DODANO: