"DANI PROJEKATA GRADA SPLITA"

Privremeni gubitak za konačni dobitak: Puljak najavio da ovo ljeto neće biti kupanja na Žnjanu

Jutros je u Marmonovoj ulici, srcu splitskog centra, otvorena izložba pod nazivom “Dani projekata Grada Splita”, koja će trajati do 9. ožujka.

Organizirana s ciljem predstavljanja inicijativa stranke Centar, koja je preuzela gradsku vlast, izložba na 25 panela duž Marmontove ulice pruža pregled više od stotinu projekata provedenih od preuzimanja vlasti do danas.

Gradonačelnik Splita, Ivica Puljak, izrazio je ponos nad radom gradske uprave te je istaknuo kako su projekti obuhvatili područja poput preuređenja plaže Žnjan, Tehnološkog parka, izgradnje garaža, vrtića, kulturnih centara i parkova. Puljak je pozvao građane da posjete izložbu i sami se upoznaju s realiziranim projektima, naglasivši da će slične prezentacije biti održane i u budućnosti po ostalim splitskim kvartovima.

Ništa od kupanja na Žnjanu ove godine

Na novinarski upit o projektu preuređenja plaže Žnjan, gradonačelnik Puljak je naglasio potrebu za strpljenjem građana tijekom gradnje. Istaknuo je važnost trenutnih radova u sklopu najvećeg investicijskog ciklusa u povijesti Splita te je izrazio uvjerenje da će građani podnijeti privremenu žrtvu nekorištenja plaže kako bi kasnije uživali u poboljšanom okruženju. Puljak je dodao da će slični projekti trajati neko vrijeme, ali da će konačni rezultat biti vrijedan odricanja.

Svečanom otvorenju izložbe nazočili su i najbliži suradnici gradonačelnika, uključujući njegovu suprugu Marijanu Puljak, splitskog dogradonačelnika Bojana Ivoševića, gradskog vijećnika Damira Barbira, te pročelnicu upravnog odjela za komunalne poslove, Leonu Grgić. Ova izložba predstavlja samo jedan u nizu koraka gradske uprave u transparentnom prikazu ostvarenih projekata i planova za budućnost.

POSLJEDNJE DODANO: