OŠTRO PO SPLITSKOJ UPRAVI

MOST-ov odgovor splitskim aferama: “Građani zaslužuju politike koje će se boriti protiv svakog oblika korupcije”

MOST-ovci Nikola Grmoja, Josip Markotić i Tihomir Galić danas su na konferenciji za medije u Splitu oštro osudili rad trenutnu gradsku upravu pod vodstvom gradonačelnika Puljka, ističući slučaj malverzacija unutar HNK-a i pročelnice Đerek kao primjere zlouporabe vlasti.

U svjetlu teških optužbi na račun gradske uprave Josip Markotić najavio je pravna postupanja koja će lošim gradskim politikama dati epilog:

Zbog malverzacija, zataškavanja, korupcije, netransparentnosti izvlačenja javnog novca i namještanja natječaja u gradskim tvrtkama i ustanovama, podnijet ću kaznene prijave protiv gradonačelnika Puljka, intendanta Bilandžića i svih odgovornih osoba – poručio je Josip Markotić.

Tihomir Galić kritizirao je vođenje grada bez jasne vizije i odgovornosti, posebno ističući pitanje drasticnog poskupljenja vode.

Nikad nije odgovoreno zašto je voda u gradu Splitu poskupila tri puta više nego je trebalo. Uz to se zataškava istina o onome što je otkrila pročelnica Đerek kojoj se izmjenom i dopunom Odluke o ustrojstvu Grada želi omogućiti povratak na radno mjesto.Ova je gradska vlast izabrala politiku neodgovaranja, nesuradnje i neprihvaćanja konstruktivnih prijedloga – istaknuo je Galić.

Potpredsjednik MOST-a Nikola Grmoja u Split je došao pružiti podršku lokalnom ogransku stranke u njihovim nastojanjima da se suprotstave nepravdi i korupciji.

Bez obzira što neki žele poslati poruku kako postoje samo dva puta – ljevica ili HDZ, MOST stoji ona opcija čije politike jasno i nedvosmisleno čuvaju nacionalni identitet i kulturu i koja se beskompromisno bori protiv hdz-ove korupcijske hobotnice – zaključio je Grmoja.

POSLJEDNJE DODANO: