OPROŠTAJ OD LEGENDE

Preminuo Boro Jovanović, velikan hrvatskog tenisa

Jedan od najistaknutijih hrvatskih tenisača svih vremena, Boro Jovanović preminuo je u utorak u dobi od 85 godina, ostavljajući iza sebe neizbrisiv trag u svijetu tenisa. Ova tužna vijest dolazi nakon što je Jovanović prošle godine primio Nagradu za životno djelo u tenisu Hrvatskog teniskog saveza, priznanje za svoj iznimni doprinos sportu.

Jovanović je rođen u Zagrebu 21. listopada 1939. godine i tijekom svoje bogate karijere postao je jedan od najuspješnijih sportaša ne samo u Hrvatskoj već i u bivšoj Jugoslaviji. Partnerstvo s Nikolom Pilićem odvelo ih je do finala Wimbledona 1962. godine, a Jovanović je bio dvaput proglašen za najboljeg sportaša Jugoslavije u izboru Sportskih novosti.

Njegova iznimna sportska postignuća uključuju osvajanje zlata na Mediteranskim igrama u paru s Pilićem, te broncu pojedinačno. Tijekom profesionalne ere, ostvario je impresivne rezultate na nekim od najprestižnijih turnira, usporedivih s današnjim ATP turnirima serije Masters 1000.

Nakon završetka igračke karijere 1974. godine, Jovanović se posvetio trenerskom pozivu, dijeleći svoje bogato iskustvo s mladim generacijama. Međunarodni teniski savez (ITF) je 2016. godine prepoznao njegov poseban doprinos Davis Cupu, što je samo potvrdilo njegovu veličinu u svijetu tenisa.

Detalji o datumu posljednjeg ispraćaja bit će objavljeni naknadno, dok obitelji Bore Jovanovića izražavamo najdublju sućut u ovim teškim trenucima.

POSLJEDNJE DODANO: