TRADICIJA SE NASTAVLJA

Badnjak u Splitu: 5000 besplatnih porcija bakalara čeka građane na Peškariji

U sklopu tradicionalne manifestacije Splitu s ljubavlju, koja će se održati na Badnjak, Grad Split organizira veliku podjelu besplatnih porcija bakalara. Događaj će se odvijati u nedjelju, 24. prosinca 2023., s početkom u 12 sati, na platou ispred Peškarije.

Grad Split priprema 5000 porcija bakalara koje će biti besplatno dijeljene građanima, a pripremu je povjerena 30 kuhara Udruge Šefovi kuhinja mediteranskih i europskih regija. Sve potrebne namirnice, uključujući bakalar, financirali su Grad Split, Turistička zajednica Grada Splita i Turistička zajednica Splitsko-dalmatinske županije.

Uz gradonačelnika Ivicu Puljka i njegove suradnike, u podjeli bakalara sudjelovat će i 70 splitskih volontera. Građani će također imati priliku uživati u fritulama pripremljenim u DES-u, dok će se u zabavnom programu istaknuti Gradski zbor Brodosplit i glazbeni sastav Providenca. Program će voditi novinarke Franka Jović Tonkli i Ivana Šilović.

Specifičnost ovog događaja bit će priprema bakalara na crveno u velikoj teći promjera 2,6 metara. Za ovu impresivnu pripremu bit će upotrijebljeno čak 220 kilograma bakalara i 700 kilograma krumpira.

Grad Split poziva građane da se pridruže ovom veselom događaju te zajedno proslave Badnjak uz ukusne delicije i bogat zabavni program.

POSLJEDNJE DODANO: