PREVARILI SU 14 OSOBA

Preko interneta i društvenih mreža prodavali traktore koji ne postoje, dvojica su odvedena u zatvor

Policijski službenici Policijske postaje Grubišno Polje u petak, 31. svibnja, dovršili su kriminalističko istraživanje nad 19-godišnjim muškarcem i 28-godišnjom ženom s područja Bjelovarsko-bilogorske županije koji su u razdoblju od ožujka do 30. svibnja 2024. prevarili 14 osoba.

Naime, preko internetske platforme i društvene mreže oglašavali su na prodaju nepostojeće traktore i automobil. Na oglase su im se javljali kupci s područja Bjelovarsko-bilogorske, Koprivničko-križevačke, Požeško-slavonske, Virovitičko-podravske, Varaždinske, Osječko-baranjske, Brodsko-posavske, Krapinsko-zagorske i Zagrebačke županije, koje su potom dovodili u zabludu tako što su s njima sklapali kupoprodajne ugovore nedozvoljeno koristeći osobne podatke drugih osoba. 14 osoba isplatilo im je sveukupno 20400 € i 800 € Aircash bonova za kupovinu vozila ili traktora, odnosno kao kaparu ili troškove prijevoza. 

Zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili kazna djela 19-godišnjak i 28-godišnjakinja su uhićeni. Nakon poduzimanja dokaznih i izvidnih radnji protiv njih slijedi kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Bjelovaru.

POSLJEDNJE DODANO: