NEOSPORNA NESLAGANJA

Predsjednik Mosta Božo Petrov: “Ne mislim da je stranka pukla”

Nakon konferencije za medije Marije Selak Raspudić, predsjednik Mosta Božo Petrov, dao je svoje stavove o nedavnom razilaženju unutar stranke.

Božo Petrov istaknuo je kako nije došlo do razilaženja zbog liste za Europski parlament, već zbog nesuglasica u vezi s kampanjom i prethodnim događajima. Osudio je pojavu netočnih informacija te naglasio važnost istine u javnom prostoru.

Sa strane Mosta nije bilo postavljanja uvjeta. Željeli smo da svi prepoznatljivi članovi budu na listi za Europski parlament kako bismo osigurali snažnu prisutnost i glas građana RH u EU parlamentu. Žao mi je što su se Marija Selak Raspudić i njen suprug odlučili povući s liste. Oni su čestiti ljudi i nadam se nastavku suradnje u Saboru – izjavio je Petrov.

Petrov je dodao da su političke kampanje intenzivne te da se u njima događaju pogreške, ali je naglasio važnost ispravljanja istih te izražavanja isprike. Izrazio je žaljenje što stranka neće biti u mogućnosti zajedno nastupiti na europarlamentarnoj listi, no istaknuo je da to ne znači da je stranka pukla.

– Što se tiče uvjetovanja, moj je cilj bio da svi budu na listi, ali neki dio to nije mogao prihvatiti. Unatoč tome, vjerujem da ovo nije kraj suradnje te da ćemo nastaviti raditi na zajedničkim ciljevima u Saboru – zaključio je Petrov.

POSLJEDNJE DODANO: