DRAMATIČNA NOĆ

Požar na turističkom brodu u Bajnicama: Stanovnici zajedno s vatrogascima spriječili katastrofu

U ranim jutarnjim satima srijede, turbulentna scena je obuhvatila Bajnice, kao turističko odredište, kada je izbio požar na turističkom brodu “Princess Aloha”. Turistički brod, koji je dio flote malih kruzera razvijenih od strane brodovlasnika iz tog područja između Splita i Omiša, bio je na meti vatrene stihije koja je zahvatila strojarnicu i krmu.

Dojava o požaru primljena je u 1:22 sati, nakon čega su na teren hitno izašli vatrogasci iz tri gasiteljske postrojbe: DVD Dugi Rat, DVD Omiš i JVP Podstrana. Ukupno 30 vatrogasaca s 10 vozila hrabro se suočilo s izazovom. S brzom i efikasnom akcijom, požar je lokaliziran u 2:13 sati, a konačno ugašen u 4:50 sati.

Teška noć prošla je za stanovnike Bajnica, najzapadnijeg mjesta u Jesenicama i Općini Dugi Rat, dok su se borili s opasnošću od širenja vatre na ostatak flote koja je bila privezana u tom području. Zahvaljujući brzoj reakciji vatrogasaca i susjednih mještana, koji su također posjedovali brodove sličnih karakteristika, katastrofa je izbjegnuta.

Ovaj incident naglašava važnost brze reakcije i suradnje lokalne zajednice u suočavanju s iznenadnim prijetnjama, a istovremeno podsjeća na nužnost sigurnosnih mjera i priprema kako bi se smanjio rizik od sličnih događaja u budućnosti.

POSLJEDNJE DODANO: