UPOZORENJE POTROŠAČIMA

Povlači se Nadalina mlinac morska sol zbog prisustva komadića plastike

Hrvatska Agencija za Poljoprivredu i Hranu (HAPIH) izvijestila je o povlačenju određene vrste soli zbog prisutnosti komadića plastike. Državni Inspektorat Republike Hrvatske upozorava potrošače na opoziv proizvoda “Nadalina mlinac morska sol, 100 g”, koji ima EAN oznaku: 3858881586147 i barkod: 3858881586147. Proizvod s najboljim datumom upotrebe do 4. listopada 2026. povlači se s tržišta zbog prisutnosti stranog tijela – komadića plastike.

Ovaj proizvod nije u skladu s Uredbom 178/2002 koja definira opća načela i uvjete zakona o hrani, kao i postupke u području sigurnosti hrane, te se stoga povlači iz distribucije.

Potrošači koji su kupili navedeni proizvod trebali bi obratiti pažnju na navedene oznake i izbjegavati njegovu uporabu. HAPIH i Državni Inspektorat Republike Hrvatske preporučuju da se proizvod vrati trgovcu od kojeg je kupljen kako bi se izbjegle eventualne zdravstvene komplikacije.

Ovakve mjere povlačenja proizvoda podsjećaju nas na važnost rigoroznih standarda sigurnosti hrane te potrebu za redovitim nadzorom i inspekcijama kako bi se osigurala kvaliteta i sigurnost proizvoda na tržištu.

POSLJEDNJE DODANO: