SNIMKA SUMNJE

Potraga za dvogodišnjom Dankom proširuje se na Austriju nakon objavljene snimke u Beču

Interpol je jučer objavio međunarodnu potragu za dvogodišnjom djevojčicom Dankom Ilić iz okolice Bora na jugoistoku Srbije, koja je nestala 26. ožujka. Potraga je dobila međunarodni karakter nakon što su se pojavile sumnje da je djevojčica sličnog opisa viđena u Beču, prenosi INDEX.HR.

Bečka policija se aktivno uključila u istragu. Pretrage su provedene i u okolici Brestovačke rijeke, kao i na tramvajskim stanicama u Beču. Videosnimka koja prikazuje dvije žene, navodno Rumunjke, na tramvajskoj stanici s djevojčicom koja podsjeća na Danku, potaknula je intenziviranje istrage.

Glasnogovornik bečke policije izjavio je da je glavni problem u istrazi prošlo vrijeme od nastanka snimke do obavijesti austrijskoj policiji, što je bilo oko 10 sati. Bečka policija pokušava identificirati i locirati dvije žene koje su viđene na snimci.

Podsjećamo, Danka je nestala u utorak u naselju Banjsko polje kod Bora, a potraga za njom ušla je u sedmi dan. Srbijanska policija nastavlja intenzivnu pretragu terena i razgovore sa svim osobama koje bi mogle pružiti korisne informacije o njezinom nestanku. Također, na snazi je žuta objava Interpola, što predstavlja međunarodni poziv za pronalaženje nestalih osoba.

POSLJEDNJE DODANO: