VIKEND BEZ ALKOHOLA

Postaja prometne policije Dubrovnik nastavlja s provedbom projekta “Vikend s 0 promila” četvrtu godinu zaredom

Od početka ove godine, na prometnicama Postaje prometne policije Dubrovnik dogodilo se 46 prometnih nesreća s vozačima pod utjecajem alkohola. U tim nesrećama teško je ozlijeđeno 9 osoba, dok je 16 zadobilo lakše tjelesne ozljede.

Projekt “Vikend s 0 promila” ima za cilj smanjiti broj prometnih nesreća, a policijski službenici će u narednim vikendima pojačano nadzirati prometne prekršaje. Tijekom provođenja projekta, dijelit će letke s korisnim savjetima vozačima, educirajući ih o štetnom utjecaju alkohola na sposobnost percepcije i koncentracije.

Vozači pod utjecajem alkohola često zanemaruju opasnosti u prometu, što može dovesti do suženja vidnog polja, krivih procjena brzine i udaljenosti te smanjenja koordinacije pokreta. Cilj je upozoriti vozače da vožnjom pod utjecajem alkohola ugrožavaju ne samo vlastiti život i živote putnika već i sve ostale sudionike u prometu.

Aktivnosti u sklopu projekta trajat će tijekom mjeseca prosinca, s posebnim naglaskom na razdoblje do završetka Novogodišnjih blagdana. Građanima se preporučuje odabir alternativnih metoda prijevoza poput taksija, gradskog prijevoza ili pješačenja kako bi izbjegli potencijalne opasnosti vožnje pod utjecajem alkohola.

POSLJEDNJE DODANO: