VREMENSKA PROGNOZA

Ponedjeljak donosi ugodnih 27 °C, dok se za srijedu najavljuje kiša

Hrvatsku danas očekuje pretežno sunčano i toplo vrijeme, s najvišim dnevnim temperaturama zraka koje će dosegnuti između 22 i 27 Celzijevih stupnjeva, prema prognozi Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ).

Iako će većina krajeva uživati u sunčanom vremenu, ponegdje se može pojaviti umjerena naoblaka, posebno u unutrašnjosti. Vjetar će uglavnom biti slab do umjeren, jugoistočni i istočni, dok će na Jadranu biti jugozapadni vjetar, s lokalnom burom ujutro. Dalmacija će danas biti sunčana, uz slab vjetar koji će se tijekom dana promijeniti na jugozapadni i sjeverozapadni, uz lokalnu buru ujutro. Najviše temperature zraka bit će od 23 do 27 °C.

Ipak, već u srijedu očekuje se promjena vremena. Postupno će dolaziti do porasta naoblake, posebice u drugom dijelu dana, s mogućom kišom i grmljavinom, uglavnom duž obale. U četvrtak se prognozira promjenljivo oblačno vrijeme s povremenom kišom i grmljavinom, dok će vjetar biti uglavnom slab do umjeren jugoistočni i istočni.

Na Jadranu će se u srijedu pojačati jugo, mjestimice i jako, dok će u četvrtak vjetar prolazno biti jugozapadni. Temperature će biti malo niže u odnosu na prethodne dane.

Dakle, iako danas možemo uživati u toplom i sunčanom vremenu, treba biti svjestan da se uskoro očekuje promjena koja će donijeti kišu i grmljavinu, posebice duž obale.

POSLJEDNJE DODANO: