VESELO OKUPLJANJE

Kamioni u koloni dugačkoj 2 kilometra pred ulazom u Sloveniju

Kamioni su se danas nakupili u impresivnoj koloni dugoj 2 kilometra pred ulazom u Sloveniju. Situacija je rezultat pojačanog prometa na autocesti A3 Bregana-Lipovac, posebno između čvora Samobor i naplatne postaje Bregana u smjeru Bregane.

Situacija nije mnogo bolja ni na drugim autocestama. Zbog raznih radova, vozači se suočavaju s nizom zatvaranja i ograničenja. Na autocesti A1 Zagreb-Ploče-Karamatići, primjerice, zatvoren je ulazni krak čvora Posedarje u smjeru Dubrovnika, dok je na autocesti A2 Zagreb-Macelj zatvorena dionica između čvorova Krapina i Trakošćan u oba smjera.

Slično tome, na autocesti A4 Goričan-Zagreb zatvoren je ulazni krak čvora Komin u smjeru Goričana, što stvara dodatne izazove za vozače koji se kreću tom rutom.

Prometna prognoza za naredno razdoblje ukazuje na nastavak pojačanog prometa, osobito na gradskim cestama, obilaznicama i pojedinim dionicama autocesta. Vozitelji bi trebali biti spremni na povremena usporavanja, posebno u zonama radova i privremene regulacije prometa.

Između 29. travnja i 17. svibnja bit će na snazi privremena prometna signalizacija na autocesti A4 Goričan-Zagreb, između čvorova Sesvete i Zagreb istok, što će rezultirati privremenom regulacijom prometa.

Dodatno, od 29. travnja do 6. svibnja bit će zatvoren silazni krak čvora Komin na autocesti A4 Goričan-Zagreb iz smjera Zagreba.

U međuvremenu, zbog snimanja filma, promet će biti privremeno prekinut na državnoj cesti DC106 Novalja – trajektna luka Žigljen.

S obzirom na situaciju na graničnim prijelazima, vozači se mogu pripremiti na duža čekanja, osobito teretnih vozila na prijelazima s Bosnom i Hercegovinom i Srbijom: Tovarnik, Bajakovo, Stara Gradiška, Maljevac, Ličko Petrovo Selo i Županja.

Unatoč tome, u pomorskom prometu ne očekuju se značajnije poteškoće.

POSLJEDNJE DODANO: