NASILNIK S KLISA

Policija pretražila Firićev stan: Pronašli razne vrste droge i veću količinu oružja

U odnosu na događaj od 30. siječnja 2024. kada su policijski službenici nakon zaprimljene dojave o nasilju u obitelji, na mjestu događaja pronašli teško ozlijeđenu ženu i usmrćenog psa, dovršeno je kriminalističko istraživanje nad 59-godišnjim muškarcem koji je jučer uhićen i doveden u službene prostorije.

U sklopu kriminalističkog istraživanja obavljena je pretraga stana i prostorija koje koristi 59-godišnjak i tom prilikom policijski službenici su pronašli i oduzeli:

– 7.685,0 grama droge konoplje kanabis sa više od 0,3 % aktivne tvari „tetrahidro kanabinola“ i 24.grama ulja pripravljenog od opojne droge konoplja kanabis,

– 1.091,4 grama droge amfetamin,

– 840, 6 grama droge ketamin,

– 0,35 grama droge kokain,

– 1,0 gram  droge hašiš,

te tri digitalne vage za precizno mjerenje, tri uređaja za vakumiranje plastičnih paketića, veći broj mobilnih uređaja i novac.

Također, tijekom pretrage pronađena je i oduzeta veća količina oružja: automatska puška, zračna puška, puška tzv „pumparicu“, pištolj, 56 komada malokalibarskog streljiva, 5 komada ručno izrađenih štapina od eksplozivne materije, te dva detonatora za eksploziv.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da je 59-godišnjak ostvario obilježja kaznenih dijela „Nasilje u obitelji“ opisano u čl. 179A. st. 1. KZ, „Teška tjelesna ozljeda“, opisano u čl. 118. st. 2., „Ubijanje ili mučenje životinja“, opisano u čl. 205. st. 1. KZ „Neovlaštene proizvodnje i prometa drogama“, opisano u čl. 190. st. 2. KZ i kazneno djelo „Nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari“, opisano u čl. 331. st. 1.te je uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzoniku.

POSLJEDNJE DODANO: