OD ČEGA JE UMRO?

Policija i dalje nije utvrdila identitet poginulog pješaka iz Muća, preko tijela je prešlo nekoliko vozila

Ni dva dana nakon pronalaska tijela muškarca na cesti u Muću, policija i Općinsko državno odvjetništvo nije utvrdilo identitet čovjeka kojeg je, prema prvim informacijama, netko nepoznat vozilom udario i tako usmrtio pa pobjegao s mjesta nesreće. Kako se slagao mozaik ovog slučaja, tako su se otkrivali i detalji koji ne idu u prilog prvotnoj informaciji objavljenoj od strane splitske policije. Naime, čini se kako je muškarac od 43 godine (istrage policije na tragu su prepoznavanja čovjeka – op.a.) u alkoholiziranom stanju ostao ležati na lokalnoj prometnici pa je postao žrtva prometnog udesa. Do tog mjesta došao je autobusom, svjedoci čak i prepričavaju kako ga je vozač autobusa maknuo s prometnice svjestan kako je pod utjecajem alkohola, ali nedugo nakon toga muškarac je izgubio život. Detalji su uznemirujući, a tragedija još uvijek nije razjašnjena.

Istražitelji imaju dvije verzije priče koja je dovela do smrtnog ishoda. Jedna je da je muškarac u spomenutom stanju pao na prometnicu, zadobio ozljede usred kojih je preminuo, a onda da je završio pod kotačima nekoliko vozila.

Teza o nekoliko vozila je potvrđena jer je sigurno da su preko tijela prešla najmanje tri vozila što je dodatno otežalo identifikaciju i utvrđivanje uzroka. Na dijelu ceste gdje se nesreća dogodila gotovo i da nije bilo svjetla, a u vrijeme nesreće padala je kiša.

Druga verzija koju proučavaju i dokazuju stručnjaci okrenuta je tomu da je smrt nastupila uslijed udara prvog vozila koje se čak i okrenulo u suprotnom smjeru da bi vidjelo što se dogodilo, ali u međuvremenu je preko tijelo muškarca prešao par kotača još jednog vozila. Vozač tog prvog vozila nije uopće bio svjestan da je pregazio ljudsko tijelo.

Ključni će moment za zapetljanu policijsku situaciju biti nalaz obdukcije te tragovi koji su uzeti s mjesta događaja te s vozila koji su imali bliski susret s preminulim muškarcem. Kroz nekoliko dana očekuje se konačan rasplet. 

POSLJEDNJE DODANO: