NEVIĐENA DRAMA

Pokušaj nasilnog upada u pilotsku kabinu izazvao paniku na letu za Split

U zračnoj luci Gardermoen u Oslu, u nedjelju ujutro, odvila se prava drama kada je nepoznata osoba pokušala nasilno ući u pilotsku kabinu aviona Norwegian Aira, koji je trebao poletjeti za Split u 6.50 na letu DY1990. Kada mu nije uspjelo provaliti u kabinu, osoba se zaključala u toalet u stražnjem dijelu aviona, prenosi Slobodna Dalmacija.

Norveška policija kasnije je identificirala počinitelja kao 23-godišnjeg hrvatskog državljanina. Njegovi motivi za ovaj čin zasad nisu poznati.

Avion je bio pun putnika koji su većinom putovali na odmor u srednju Dalmaciju. Većina putnika nije primijetila da se događa nešto izvanredno, čak ni oni koji su sjedili sprijeda.

Zrakoplov je već bio krenuo i dok se kretao prema dijelu piste za polijetanje, odjednom se zaustavio. Prva obavijest pilota bila je da je došlo do tehničkih problema i da moramo stati. Policajci su ušli u prednji dio i nakon kratkog razgovora uputili se nazad, gdje se taj putnik bio zaključao. U avionu je nastala strka, svi su htjeli vidjeti što se događa, pa se nije moglo dobro uočiti jesu li policajci nasilno ušli u WC ili se taj putnik sam predao. Svakako, trojica policajaca su ga s lisicama na rukama preko piste odveli u zgradu aerodroma – ispričao je jedan od putnika, koji je sa suprugom putovao u Vodice.

Policija je priopćila da osoba nije djelovala ni alkoholizirano ni pod utjecajem opijata. Krajnje namjere ove osobe još uvijek nisu poznate.

Nakon što su sređene sve formalnosti, novi let za Split uslijedio je oko 9 sati. Kompanija se ispričala svim putnicima zbog dvosatnog kašnjenja.

POSLJEDNJE DODANO: