AGENCIJA ZA ZAŠTITU OSOBNIH PODATAKA

Pokrenut postupak protiv SDP-a i Damira Barbira zbog vođenja interne baze podataka o članovima!

Agencija za zaštitu osobnih podataka (AZOP) pokrenula je postupak protiv Socijaldemokratske partije Hrvatske (SDP) zbog vođenja interne baze podataka o članovima i simpatizerima te stranke i sumnje u povredu osobnih podataka građana, potvrđeno je za tportal i u AZOP-u i u SDP-u.

Isti portal ranije je pisao o optužbama SDP-ovaca protiv bivšeg člana i predsjednika splitskog ogranka stranke Damira Barbira. Navodno je po odlasku iz stranke ukrao bazu s podacima 12 tisuća članova, simpatizera i potencijalnih birača te ih, uoči parlamentarnih izbora, nazivao i poticao da glasaju za njega.

Više građana poručilo je za tportal da ne znaju kako su se našli u spomenutoj bazi podataka, a neki od njih naveli su da su u prošlosti ispunili neku vrstu SDP-ove ankete. Tvrde i da nisu dali privolu da se njihovi podaci godinama čuvaju, niti da se dijele izvan stranke.

-Nadzorno postupanje nad SDP-om (Socijaldemokratska partija Hrvatske) je u tijeku te će se isto provesti i nad ostalim subjektima o kojima je izvještavano u medijima da su uključeni u možebitnu povredu osobnih podataka, potvrdili su iz Agencije za zaštitu osobnih podataka za tportal. Da je postupak pokrenut potvrdio je za tportal i poslovni direktor SDP-a Igor Cigula.

-Da, postupak je pokrenut. Dok on traje, nemamo namjeru komentirati ga, poručio je.

POSLJEDNJE DODANO: