ŠOKANTNA SNIMKA

Pojavila se snimka opasnog pretjecanja kod Šibenika

Nedavno objavljena snimka na Facebook stranici Prometne zgode i nezgode, koja prikazuje riskantnog pretjecanja na prometnici u blizini Šibenika izazvala je val osude među korisnicima društvenih mreža. Na snimci se vidi vozač (nazvan “kamikaza” u naslovu), kako riskira sigurnost sebe i drugih sudionika u prometu, pretječući vozila na punoj liniji.

Srećom, u tom konkretnom trenutku nije bilo vozila iz suprotnog smjera, no to nije spriječilo vozača da nastavi s riskantnim manevrima. Nedugo nakon toga, vozač je ponovno prekršio prometne propise, ovaj put pretječući vozilo po traci namijenjenoj za skretanje lijevo, izlažući sebe i druge sudionike ozbiljnoj opasnosti. Tek u posljednjem trenutku je uspio izbjeći sudar.

Reakcije korisnika na objavi bile su jednoglasne u osudi vozačevog ponašanja, s nekima od njih ističući potrebu za rigoroznijim sankcijama. “Zatvoriti ga u ludaru bez mogućnosti izlaska”, “Komad panja za zatvor”, “Ne kamikaza, psihopat”, samo su neki od izraza bijesa koje su korisnici upotrijebili.

Incident poput ovog jasno ukazuje na hitnu potrebu za promicanjem odgovorne vožnje i poštivanjem prometnih propisa

POSLJEDNJE DODANO: