ŠIBENSKA LEGENDA

Danira Bilić bit će uvrštena u Fibinu Kuću slavnih

Proslavljena hrvatska košarkašica Danira Bilić bit će uvrštena u Fibinu Kuću slavnih na svečanosti koja će se održati u rujnu ove godine u Singapuru, objavio je Međunarodni košarkaški savez (FIBA).

Danira Bilić, Šibenčanka s zagrebačkom adresom, u svojem igračkom zenitu bila je jedna od najboljih europskih košarkašica. Potvrđuju to i tri uzastopne nagrade za najbolju igračicu Starog kontinenta (1988. – 1990.). S reprezentacijom Jugoslavije osvojila je tri srebne medalje na tri velika natjecanja: Europskom prvenstvu u Madridu (1987.), Olimpijskim igrama u Seulu (1988.) i Svjetskom prvenstvu u Kuala Lumpuru (1990.).

Najveći dio svoje igračke karijere provela je igrajući za šibenski Elemes, s kojim je osvojila naslov prvaka Jugoslavije 1991. godine. Također, iste je godine proglašena najboljom sportašicom prema izboru Sportskih novosti. Nakon toga, igrala je dvije sezone u Španjolskoj za Symel Tenerife, prije nego što se 1995. vratila u Hrvatsku i do kraja igračke karijere (1999.) nosila dres zagrebačke Croatije.

Trenutno je predsjednica Stručnog savjeta za žensku košarku pri Hrvatskom košarkaškom savezu.

FIBA je prepoznala Danirinu igračku veličinu te će biti uvrštena u Kuću slavnih zajedno s legendarnim košarkašima poput Amerikanca Reggieja Millera, Srbina Predraga Stojakovića, Kineskinje Miao Lijie, Latvijke Skaidrite Smildzina-Budovske, Novozelanđanina Kirk Samuel Penneyja i Romaina Satoa iz Srednjoafričke Republike.

POSLJEDNJE DODANO: