SOLIDARNOST, JEDNAKOST, SLOBODA

Počinje nacionalna kampanja “Hrvatska volontira”, prijavljeno je više od 200 aktivnosti organizacija diljem Hrvatske

Hrvatski centar za razvoj volonterstva i volonterski centri diljem Hrvatske, od 22. do 25. svibnja organiziraju 14. nacionalnu kampanju “Hrvatska volontira”. Organizacije diljem Hrvatske prijavile su čak 216 aktivnosti kojima će obilježiti ovogodišnju kampanju, koja tematski obilježava vrijednosti Europske unije.

Cilj ovogodišnje kampanje je podići svijest javnosti o važnosti volontiranja i osobnog angažmana građana u doprinosu vrijednostima Europske unije, uz isticanje ključne uloge volontiranja u stvaranju i razvoju različitih europskih vrijednosti.

Hvala svim organizacijama na prijavi za sudjelovanje u ovogodišnjoj kampanji koja je tematski usmjerena na ključne vrijednosti Europske unije, kao što su ljudsko dostojanstvo, sloboda, demokracija, jednakost, vladavina prava, ljudska prava i solidarnost. Drago nam je da će i građani kroz više od 200 aktivnosti upoznati djelovanje raznih organizacija koje će pokazati kako volontiranje generira europske vrijednosti. Ponosni smo što već 14 godina u nizu kroz kampanju “Hrvatska volontira” promoviramo volontiranje kao važnu društvenu kategoriju, poručila je Marta Hauser, iz Regionalnog volonterskog centra u Rijeci, pri udruzi SMART te suradnica u Hrvatskom centru za razvoj volonterstva.

Hrvatski centar za razvoj volonterstva od 2011. godine organizira kampanju ‘Hrvatska volontira’, koja se održava na nacionalnoj razini svake godine. U kampanju se uključuje veliki broj pojedinaca, organizacija civilnog društva, institucija i tvrtki, koje kroz različite javne akcije u svojim zajednicama promiču volontiranje.

Kampanja ‘Hrvatska volontira’ do sada je okupila 42. 325 volonterki i volontera, koji su kroz 2.857 volonterskih akcija na području cijele Hrvatske društvu poklonili 202. 304 volonterskih sati.

Ovaj program sufinancira Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike. Sadržaj ovog članka u isključivoj je odgovornosti Udruge i ne odražava nužno stajalište Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.

Sufinancirano sredstvima Europske unije. Izneseni stavovi i mišljenja su stavovi i mišljenja autora i ne moraju se podudarati sa stavovima i mišljenjima Europske unije ili Europske izvršne agencije za obrazovanje i kulturu (EACEA). Ni Europska unija ni EACEA ne mogu se smatrati odgovornima za njih.

POSLJEDNJE DODANO: