POBJEDNIČKI GOVOR

Plenković poručio: “Od sutra krećemo u formiranje nove parlamentarne većine!”

Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković iza ponoći obratio se u stožeru. HDZ i partneri su osvojili 60 mandata što ih čini relativnim pobjednicima izbora.

Uz pjesmu koja ga je pratila tijekom cijele kampanje ”Eye of The Tiger”, Plenković se popeo na binu i započeo pobjednički govor:

-Na kraju ove izborne večeri želim zahvaliti svim sugrađanima koji su izašli na izbore koji su zahvaljujući Milanoviću održani u srijedu. HDZ je po treći put uvjerljivo pobjedio na parlamentarnim izborima. Još važnije je da sutra ujutro krećemo u formiranje nove parlamentarne većine kako bismo formirali našu treću Vladu. Želim čestita svim drugim političkim strankama koje su poražene od strane HDZ-a. Mi ćemo nastaviti provoditi našu politiku koja je zaštitila hrvatske građane, omogućila ostvarivanje niza strateških ciljeva na unutarnjem i međunarodnom planu. Imajući na umu da su ovi izbori održani u otežanim uvjetima i vremenima dobiti povjerenje po treći put nije bila lagana zadaća uz flangrantno kršenje ustava Milanovića i onih koji su ga podupirali.

-Nakon što smo ih treći put porazili oni i dalje govore o kvazinacionalnoj Vladi koja bi nas trebala spasiti od Pelješkog mosta, Schengena, eura i ostalih planova. Nastavit ćemo i dalje s koalicijskim partnerima razvijati Hrvatsku do kraja desetljeća. Pozivam sve one stranke koje su dobile povjerenje građana, a ne pokazuju apriori isključivost kao ovi koji se nisu makli od jednog mandata nakon zadnjih izbora. Uz svo kršenje izbora i prolivenu žuć osvojili su jedan mandat više i ne zaslužuju formirati Vladu. Vlada treba ići onome tko je pobjedio na izborima, a to je HDZ zajedno s našim partnerima. Zahvaljujem svima koji su pridonijeli velebnoj pobjedi po treći put, a sada ćemo se zabaviti jer je vrijeme pobjede i slavlja. Od sutra krećemo u nove zadaće od nacionalnog interesa hrvatskog naroda i države, zaključio je Plenković.

POSLJEDNJE DODANO: