VELIKI SKUP HDZ-A

Plenković: “Od jučer niti je Grbin predsjednik SDP-a, niti je Milanović predsjednik Republike”

U subotu je HDZ održao svoj 20. Opći sabor okupivši oko 2000 izaslanika kako bi analizirali rad između dvaju sabora, raspravljali o temama izbornog programa te predstavili izborni slogan stranke. Međutim, jedna od glavnih tema bila je i kandidatura za premijera, aktualnog predsjednika Zorana Milanovića.

Na skupu su se pojavili i Tomislav Karamarko te drugi istaknuti članovi stranke. Karamarko je, na pitanje o mogućnosti sudjelovanja na parlamentarnim izborima, izjavio da trenutno ne može govoriti o tome.

Jedan od govornika na skupu bio je Gordan Jandroković, koji je istaknuo da HDZ ide po treću izbornu pobjedu. Podsjetio je prisutne na uspjehe postignute za mandata HDZ-ove Vlade, ističući kontinuitet stabilnosti kao ključni faktor za daljnji napredak Hrvatske.

Pogledajte tko je s druge strane, nekakva Grbinova koalicija 11 stranaka. Zajednička im je samo mržnja prema HDZ-u, prema svima vama ovdje – naglasio je Jandroković.

Budući da su svjesni koliko su slabi, iz očaja idu angažirati kandidata koji nije kandidat. Idu angažirati predsjednika Milanovića, koji je spreman kršiti Ustav kako bi naškodio HDZ-u.

Andrej Plenković, predsjednik stranke u svom obraćanju zahvalio je prisutnima na podršci te istaknuo važnost naslijeđa utemeljitelja stranke, Franje Tuđmana. Nadalje, osvrnuo se na proteklih četiri godine vođenja stranke i Vlade, ističući izazove i uspjehe koje su zajedno postigli.

Plenković je također komentirao Milanovićevu kandidaturu, naglašavajući neravnopravnost izbora koji su odlukom da se održavaju srijedom, stavili u nepravedan položaj Hrvate izvan zemlje.

– Ulazimo u još jedan izborni ciklus koji započinje 17. travnja na izborima za sabor. Vidjeli ste da je Milanović odredio jedan dan koji je u tradiciji hrvatske političke kulture, srijedom, poslodavci će to sigurno pozdraviti. Ovakva odluka stavlja u neravnopravan položaj brojne naše državljane diljem svijeta, a siguran sam da će oni na to odgovoriti potporom za one koji nikad ne bi stavili Hrvate u drugorazredni položaj.

Na hrvatskoj političkoj sceni dogodio se još jedan važan trenutak, ne znam je li to netko od analitičara primijetio. Središnji odbor SDP-a imao je samo jednu poruku. Na središnjem Odboru SDP-a smo vidjeli jednu poruku – niti je Grbin predsjednik SDP-a, a niti je Milanović predsjednik Republike. I to je sve što ću reći o tom presedanu jer nama, s obzirom na naše rezultate, naša postignuća, našu viziju… nisu problem politički konkurenti. Ono za što smo zainteresirani, jest jačanje hrvatskih institucija, djelovanje u krizama, pomoć onima kojima je ona nužna i tu izlazimo s iskustvom kakvo nema nitko drugi – kazao je Plenković.

Ova kampanja bit će dobra prigoda da svi građani osvijeste razliku između rezultata naše vlade i onih Milanovićeve. Pa to je bila najgora vlada u povijesti – izjavio je Plenković.

POSLJEDNJE DODANO: