UKUPNO ŠESTERO OZLIJEĐENIH

Pijani vozač prouzročio tragediju: Djevojčica u Splitu u kritičnom stanju

U splitskoj bolnici liječnici se i dalje bore za život desetogodišnje djevojčice koja je zadobila teške ozljede više organskih sustava i glave u prometnoj nesreći koja se dogodila sinoć u Splitu. Nesreća se zbila kada se pijani vozač, vozeći iz suprotne trake, zabio u vozilo u kojem se djevojčica nalazila.

Josip Krnić, šef Objedinjenog hitnog bolničkog prijema (OHBP), izjavio je da je iz te nesreće primljeno ukupno šest osoba, među kojima su četvero djece i dvije odrasle osobe.

Dvoje 11-godišnje djece imaju lakše tjelesne ozljede te su nakon medicinske obrade pušteni na kućnu njegu. Jedna 11-godišnja djevojčica ima nagnječenje prsnog koša i hospitalizirana je na Klinici za dječju kirurgiju. Druga djevojčica (11) ima teške ozljede glave i više organskih sustava, te je smještena u jedinici intenzivnog liječenja Klinike za dječje bolesti. U životnoj je opasnosti – rekao je Krnić.

Vozačica (43) ima prijelome kralježaka i zadržana je na opservaciji u kirurškom šoku, dok je vozač (47) otpušten nakon medicinske obrade.

Policija je uhitila vozača nakon što je očevidom utvrđeno da se nalazio pod utjecajem alkohola i da je vozeći u suprotnoj traci izazvao nesreću u ponedjeljak navečer. Nesreća se dogodila oko 21:15 sati na kolniku Solinske ulice, a vozač je vozio s 1,85 promila alkohola u krvi. Nakon što se jutros otrijeznio, nad njim je započeto kriminalističko istraživanje koje je u popodnevnim satima završeno. Uz kaznenu prijavu predan je pritvorskom nadzorniku.

Preliminarno je utvrđeno da se radi o recidivistu s višestrukim prometnim prekršajima. Već je ranije bio prekršajno prijavljivan zbog vožnje u alkoholiziranom stanju, prolaska kroz crveno svjetlo i prebrze vožnje.

POSLJEDNJE DODANO: