NIKAD ZABORAVLJENI

Komemoracija u Trstenu: Sjećanje na poginule branitelje iz Imotske krajine

Danas je u Trstenu održana dirljiva komemoracija posvećena braniteljima iz Imotske krajine koji su izgubili živote na Južnom bojištu. Ovaj tradicionalni događaj započeo je u 11:30 sati polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća uz odrješenje kod spomen križa, nakon čega je služena sveta misa za pokojne branitelje u župnoj crkvi sv. Vida.

Ovoj svečanosti prisustvovali su brojni branitelji iz Imotske krajine, predstavnici grada Imotskog i jedinica lokalne samouprave Imotske krajine, kao i predstavnici naše županije. Također, komemoraciji su nazočili članovi obitelji poginulih branitelja, predstavnici braniteljskih udruga Dubrovačko-neretvanske županije, te predstavnici grada Dubrovnika. Događaju su se pridružili i mnogi građani Trstena i okolnih mjesta, pokazujući time svoju podršku i poštovanje prema žrtvi koju su branitelji podnijeli.

Spomen obilježje u Trstenom, podignuto 1997. godine, sadrži imena 36 branitelja iz Imotskog koji su dali svoje živote na Južnom bojištu. Ovaj spomenik simbol je sjećanja i zahvalnosti, podsjećajući nas na hrabrost i žrtvu onih koji su se borili za slobodu i mir.

POSLJEDNJE DODANO: