SKANDAL U ZADRU

Pijani Britanac vrijeđao policajce, jednog ozlijedio, na kraju završio u zatvoru

Pijani 29-godišnji Britanac uhićen je u zadarskoj zračnoj luci nakon što je vrijeđao policajce i oglušio se na njihove upute tijekom granične kontrole.

Kako javlja PU zadarska, incident se dogodio u subotu oko 23 sata u Zračnoj luci Zadar. Tijekom granične kontrole u zračnoj luci 29-godišnji Britanac dva puta pokušao je napustiti područje graničnog prijelaza prije nego što je obavljena kontrola. 

Policajci su ga u tome spriječili, nakon čega ih je on pijan počeo drsko i nepristojno vrijeđati i omalovažavati. Zatim je prisilno uhićen i doveden u policijsku postaju gdje je odbio alkotest.

Zadarska policija navodi da je pružao otpor tijekom cijelog policijskog postupanja i u jednom trenutku čak i odgurnuo policajca. Policajac je zbog toga zadobio lakše ozljede.

Policajcu je liječnička pomoć pružena u zadarskoj bolnici, dok ju je Britanac odbio. Zadarska policija navodi da je protiv britanskog državljanina podnesena kaznena prijava zbog prisile prema službenoj osobi, a sinoć je predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske.

Zbog izbjegavanja granične kontrole i vrijeđanja policajaca protiv njega će biti podnesen i optužni prijedlog Općinskom sudu u Zadru

POSLJEDNJE DODANO: