SUVOZAČ JE OZLIJEĐEN

Pijani 19-godišnjak zabio se u stup: Auto završio na krovu pa ga progutala buktinja

Alkohol i neprilagođena brzina kretanja glavni su uzroci prometne nesreće koja se dogodila u oko ponoći u subotu između Žiškovca i Vratišinca, a u kojoj su dva mladića ozlijeđena. I dok je 19-godišnji vozač lakše ozlijeđen te je odvezen u policijsku postaju na trježnjenje a zatim i na istraživanje, njegov 24-godišnji suputnik je prevezen u čakovečku bolnicu gdje je zadržan na promatranju.

Policijskim očevidom je utvrđeno da je nesavjesni 19-godišnjak vozio automobil sa 1,15 promila alkohola i da vožnju nije prilagodio osobinama ceste poput zavoja kao i slabijoj vidljivosti jer je noć.

Pa je u jednom trenutku u zavoju izgubio nadzor nad upravljačem te je došlo do zanošenja i slijetanja s kolnika u cestovni jarak gdje je prednjim bočnim dijelom automobila udario u drveni stup niskonaponske električne mreže.

– Automobil se potom uslijed siline udara vratio na kolnik i prevrnuo na krov, a potom se i zapalio te u potpunosti izgorio. U gašenju požara sudjelovali su pripadnici JVP-a Čakovec i lokalnog DVD-a. Na mjestu događaja liječnik pristiglog tima hitne medicinske pomoći pregledao je 19-godišnjeg vozača te utvrdio kako je u nesreći lakše ozlijeđen. Ozlijeđeni 24-godišnji putnik iz automobila prevezen je u čakovečku bolnicu, gdje je zadržan na promatranju, dok će se težina ozljeda naknadno okvalificirati. Nakon zaprimanja liječničke dokumentacije slijedi pravna kvalifikacija događaja – kažu iz PU međimurske pojašnjavajući da o težini ozljeda ovisi vozačeva prekršajna odnosno kaznena odgovornost.

Inače promet navedenom dionicom bio je obustavljen puna tri sata te se odvijao okolnim pravcima.

POSLJEDNJE DODANO: