FORMIRANJE "ANTIKORUPCIJSKE" VEĆINE

Petrov poziva DP: “Pružamo vam priliku da ostvarite promjene koje ste obećali”

Danas je predsjednik Mosta Božo Petrov uputio ponovni poziv Domovinskom pokretu da se pridruži formiranju ‘antikorupcijske’ većine u Hrvatskom saboru. U svom obraćanju iz Splita, Petrov je istaknuo pet ključnih ciljeva koje želi ostvariti u što skorijem roku, fokusirajući se pritom na problematiku uvoza stranih radnika.

Pozivamo Domovinski pokret da se pridržava svojih obećanja – podsjećamo ih da su obećali prije izbora da neće koalirati s HDZ-om i da će provesti promjene. Pružamo im priliku da djeluju u skladu s općim interesima usvajanjem zakona koji koriste svim hrvatskim građanima. Planiramo izmijeniti trenutni izborni sustav, koji je dizajniran tako da favorizira jednu stranku, i to putem dogovora prije izbora, ali naglasak je na tome da donesemo niz korisnih zakona prije novih izbora – istaknuo je Petrov.

Najavio je kako će narednih dana detaljnije predstavljati svaku od točaka, naglašavajući današnji fokus na zaštitu hrvatskih radnika i smislenu useljeničku politiku, prigodno Prazniku rada, odnosno blagdanu svetog Josipa.

Općepoznato je da trenutnu politiku useljavanja u Hrvatskoj određuju i sprovode veliki poslodavci i agencije za uvoz radne snage, koji su često povezani s vladajućom strankom te na tome ostvaruju značajne financijske dobitke. Čudno je što poslodavci redovito ističu potrebu za dodatnim stotinama tisuća stranih radnika u sljedećih deset godina, ukupno 500 tisuća. Most se duboko protivi takvom scenariju – istaknuo je.

Uz naglasak na veću produktivnost hrvatskog gospodarstva, bolje plaćena radna mjesta i uporabu tehnologije, Petrov je istaknuo potrebu za definiranjem načina uvoza stranih radnika.

Pozivam Domovinski pokret da podrži našu inicijativu. Najpoželjnije bi bilo da se formira parlamentarna većina bez HDZ-a te da se usvoje zakoni koji će koristiti hrvatskim građanima, nakon čega bi trebali biti održani izbori. Druga opcija je odmah raspisivanje novih izbora – manje je poželjna, ali bolja od trenutačne političke trgovine – zaključio je Petrov.

POSLJEDNJE DODANO: