ŽUTI METEOALARM

DHMZ upozorava: Danas stiže nagla promjena vremena

Danas se očekuje nagla promjena vremena diljem Hrvatske, zbog čega je Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ) izdao žuto upozorenje za cijelu zemlju.

Prema najnovijim prognozama DHMZ-a, očekuje se promjenljivo oblačno vrijeme s nestabilnošću. U popodnevnim i večernjim satima prognoziraju se kiša i pljuskovi praćeni grmljavinom, a lokalno bi pljuskovi mogli biti jači. Vjetar će biti umjeren do jak na kopnu, uglavnom iz istočnih i jugoistočnih smjerova, dok će na Jadranu puhati umjereno i jako jugo.

Najviša dnevna temperatura očekuje se uglavnom između 19 i 24°C, s mogućim malo višim temperaturama na istoku zemlje.

Za područje Zagrebačke regije i Slavonije, Meteoalarm je izdao posebno upozorenje zbog mogućih lokalnih pljuskova praćenih grmljavinom i tučom. Slična upozorenja vrijede i za obalu, gdje se također očekuju jaki grmljavinski pljuskovi.

Prognoza po regijama:

Istočna Hrvatska: Djelomice sunčano u jutarnjim satima, s porastom naoblake te mogućim pljuskovima i grmljavinom popodne. Najviša dnevna temperatura između 23 i 26°C.

Središnja Hrvatska: Postupan porast naoblake, s kišom i pljuskovima praćenim grmljavinom poslijepodne. Najviša dnevna temperatura između 22 i 24°C.

Gorski kotar i Lika: Promjenljivo i nestabilno s kišom i pljuskovima, lokalno izraženijim. Najviša dnevna temperatura između 18 i 21°C.

Istra: Pretežno sunčano u prijepodnevnim satima, s povećanjem naoblake i mogućim kišom i pljuskovima kasnije. Najviša dnevna temperatura između 22 i 25°C.

Sjeverni Jadran: Promjenljivo oblačno s kišom i pljuskovima, lokalno izraženijim prema večeri. Najviša dnevna temperatura između 22 i 25°C.

Dalmacija: Promjenljivo i nestabilno s mogućom kišom i pljuskovima popodne. Najviša dnevna temperatura između 23 i 25°C.

Nastavak nestabilnog vremena očekuje se i idućih dana, s mogućim kišom i pljuskovima diljem zemlje. U unutrašnjosti će vjetar biti slab do umjeren, dok će na Jadranu puhati uglavnom jugo i jugozapadnjak.

POSLJEDNJE DODANO: