JURE IVANKOVIĆ

„Perišić ide s nama, u Koprivnici ćemo odlučiti hoće li igrati na tako lošem travnjaku“

Hajduk u subotu u 19.10 sati gostuje u Koprivnici kod Slavena Belupa u okviru 31. kola SuperSport HNL-a. Ne treba podsjećati da je Hajduk u crnom nizu od pet poraza (četiri u prvenstvu, jedan u kupu), kakav se ne pamti od 1980. godine. Tu seriju se mora prekinuti, kako god se zna i umije, daljnje srozavanje bila bi sramota. Hajduk je tri puta ove sezone pobijedio Slaven Belupo uz gol-razliku 8:0.

Evo što je na medijskoj konferenciji kazao trener Jure Ivanković.

– Cilj nam je prekinuti negativnu seriju, igrači pokazuju ogromnu želju da to učine. Nadam se da će utakmica ići kako planiramo i da ćemo ostvariti ono po što idemo u Koprivnicu.

Teren je tamo loš, idu li Livaja i Perišić?

⁠- Dosta igrača se žali na taj teren, vjerojatno je dotrajao. Što se nas tiče, lista ozlijeđenih je duža. Perišić će ići s nama, vidjet ćemo kako će se utakmica razvijati i u skladu s tim donositi odluke.

Mogu li igrači odigrati bolje, nije se lako izvući iz rupe?

Sigurno nije lako izaći iz krize. Najprije se moraš stabilizirati, pa uhvatiti zalet. Sezonu treba završiti dostojanstveno. Priključili smo od mlađih Skoku i Petrašila, vidjet ćemo hoće li dobiti priliku zaigrati. Hrgović je ozlijeđen.

Tko vam je priopćio da će te biti trener? Što su rekli da vam je cilj do kraja sezone?

⁠- Razgovarao sam sa sportskim direktorom. Cilj je rezultatski se stabilizirati, te vidjeti na koga možemo računati u sljedećoj sezoni. Moj je posao teren, voditi momčad.

Dosta je ozlijeđenih, hoćete li možda zaigrati s tri u obrani?

– Nećemo otkrivati karte dan prije. Moufi se, inače, vratio treningu, spreman je igrati. Možda ćemo mijenjati stil igre ovisno o situaciji.

Kakva je momčad Belupa?

Dosta čvrsta i pragmatična. To što su gubili, nisu gubili s velikom razlikom. S Rudešom je bilo dosta otvoreno, neobično za njih, mogla je otići na obje strane. Mislim da će s nama igrati čvrsto, a ja vjerujem da ćemo mi stvoriti puno prilika i pobijediti.

POSLJEDNJE DODANO: