SVJETSKI KUP KOŠARKAŠKIH VETERANA

U Omišu se skupilo više od 40 ekipa iz 16 država

Spektakularnim otvaranjem koje su pratili DJ i plesači, laser show i veliki vatromet, u četvrtak je u Omiškom sportskom centru Ribnjak službeno otvoreno drugo izdanje Svjetskog kupa košarkaških veterana. Ove godine turnir se održava od 17. – 21. travnja, natjecanja se održavaju u sedam kategorija, tri ženske (35+, 40+ i 45-50+) i četiri muške (35+, 40+, 45-50+ i 60+) s ukupno 41 ekipom iz 16 zemalja, od Engleske i Nizozemske, preko Poljske, Mađarske, Švicarske, Litve, Latvije i Slovenije, do Slovačke i Finske… te po prvi put Crne Gore, Srbije, Kosova, SAD – a i Egipta. Naravno, i više ekipa iz Hrvatske…

Rast od 40% u odnosu na prvo izdanje turnira nadmašio je sva naša očekivanja, a s obzirom na to da imamo jako puno ekipa koje su sudjelovale i na prvom izdanju, očito je da se ljudima svidjelo ovo što radimo pa su se i vratili. Ekipa koja radi turnir je malobrojna ali uhodana tijekom sličnog natjecanja koje organiziramo i za rukometaše, i to nam iskustvo pomaže da prebrodimo “dječje bolesti” koje su u ovakvim događanjima neminovne – kazao nam je Mario Čaljkušić u ime organizatora.

Sudionicima je dobrodošlicu poželjela direktorica županijske turističke zajednice Ivana Vladović.

Nadam se da se lijepo osjećate u Omišu i da će vam ovaj tradicionalni turnir ostati u lijepom sjećanju te da ćete se opet vratiti. Mi vas očekujemo i pokušat ćemo napraviti sve da vaš boravak učinimo što ljepšim.

Turnir je otvorio proslavljeni košarkaš Željko Jerkov, koji je u svojoj dugoj karijeri osvojio pet klupskih trofeja te čak devet reprezentativnih medalja s Olimpijskih igara, svjetskih i europskih prvenstava.

Veteranski sport je najbolji pokazatelj koliko u svima vama ima sportskog duha i ja vam od srca želim da to potraje koliko god je moguće. Da još dugo ostanete zdravi, igrate, družite se i živite sport. Čast mi je što su me organizatori pozvali da vam se obratim, ali i privilegija biti u društvu vas, istinskih sportaša – kazao je Jerkov, koji je potom i službeno proglasio turnir otvorenim.

I ove godine Sportski centar Ribnjak centar je veteranskog sporta, sve utakmice prenose se uživo na kanalima MBWC na društvenim mrežama, a najbolje tri ekipe u svim kategorijama dobit će posebno dizajnirane medalje izrađene u stilu onih koje dobivaju najbolji na Olimpijskim igrama te unikatne pehare. Posebna pozornost posvećena je tzv. “trećem poluvremenu”, večernjim druženjima sudionika uz živu glazbu.

POSLJEDNJE DODANO: