Faus: Neki pokušavaju uništiti Barcelonin imidž, odgovor će biti žestok

Dopredsjednik Barcelone Javier Faus za Radio 4 komentirao je posljednja događanja oko kluba i izjavio je kako sumnja da neki pokušavaju uništiti Barcelonin imidž…

Ove sezone Barcelona se suočila s dosta loših vijesti, a sve je kulminiralo FIFA-inom odlukom o zabrani transfera u narednih 14 mjeseci. Dopredsjednik Barcelone Javier Faus tvrdi kako se sve to ne događa slučajno.

– Ništa od toga nije došlo slučajno. Pet godina Barcelona je na meti ozbiljnih napada od dopinga, napada na naše trenere Guardiolu i Villanovu, kroz komentare pojedinih ljudi, zatim su uslijedili slučajevi oko Messija, Neymara, ništa to nije slučajno. Jednostavno se pokušava uništiti imidž Barcelone, ali neće u tome uspjeti. Odlučili smo kao institucija reći dosta, iz tjedna u tjedan brojnim institucijama moramo objašnjavati i potvrđivati kako radimo i funkcioniramo – rekao je Faus.

Barcelona je pokrenula istragu kako bi utvrdila tko stoji iza svih ovih optužbi koje se svako malo pojavljuju.

– Radimo na tome i kada budemo sigurni i kada budemo mogli dokazati, komentirat ćemo. Mnogi ljudi ne mogu podnijeti Barcelonine pobjede i vodeću poziciju u nogometnom svijetu posljednjih deset godina. Nećemo samo tako ostati sjediti prekriženih ruku, garantiram da će naš odgovor biti žestok.

Faus je isto tako stao u obranu modela La Masije i tvrdi kako FIFA-ina pravila nisu u potpunosti dobra.

– Nijedan klub u svijetu ne investira toliko u mladi pogon kao mi u La Masiju. Ova pravila su dobra za Aziju ili Latinsku Ameriku gdje se dovode stotine djece, izabere nekolicina i ostali se potpuno zapostave. Mi tako ne radimo, osim što stvaramo nogometaše, stvaramo i ljude. Ne možemo tolerirati takav napad na naš model koji je prepoznat u cijelom svijetu – dodaje Faus.

POSLJEDNJE DODANO: