GLAZBENI SPEKTAKL

Ovog tjedna svečano se otvara 54. Trogirsko kulturno ljeto!

Ovogodišnje, 54. izdanje Trogirskog kulturnog ljeta ove godine posvećeno je proslavi 60 godina postojanja i djelovanja klape Trogir – prve formalno organizirane klape u Dalmaciji koja simbolizira izvornu snagu i ljepotu dalmatinskog glazbenog izričaja.

Ovom glazbenom spektaklu pridružit će se Ivica Sikirić Ićo, poznati hrvatski glazbenik i pjevač, koji je stekao značajnu popularnost svojim brojnim hitovima. Godine 1995. preuzeo je mjesto prvog tenora od legendarnog Vinka Coce, čime je nastavio tradiciju visoke kvalitete glazbenih izvedbi.

U impresivnom ambijentu gradskog trga, 5. srpnja u 21:30 sati, zajedno će ponovno oživjeti vrijednosti i ljepotu klapskog pjevanja – neprocjenjivi dragulj trogirske nematerijalne kulturne baštine.

Pored toga, video reportaže o njihovom nastanku, djelovanju i glazbenom stvaralaštvu prikazivat će se tijekom koncerta, dok će članovi klape dijeliti svoja iskustva i emocije vezane uz djelovanje u klapi.

Pridružite im se 05.07.2024. godine u 21:30 sati na Trgu Ivana Pavla II na svečanom otvorenju 54. Trogirskog kulturnog ljeta i uživajte u eminentnim melodijama trogirskih majstora.

POSLJEDNJE DODANO: