UTRKA PRIJAVA

Otvoren javni poziv za prijavu filmova na 71. Pulski filmski festival

Pulski filmski festival, jedan od najprestižnijih filmskih događaja u regiji, objavio je javni poziv za prijavu filmova u Glavni program 71. izdanja. Festival će se održati od 11. do 18. srpnja, a prijave su otvorene do 8. travnja 2024. godine.

Glavni program obuhvaća natjecateljske sekcije Hrvatski film i Hrvatska manjinska koprodukcija. Prijaviti se mogu filmovi svih žanrova, nastali u 2023. i 2024. godini, koji traju duže od 60 minuta.

U sekciji Hrvatski film imaju pravo prijave dugometražni filmovi koji su u potpunosti hrvatske produkcije, većinske hrvatske produkcije ili manjinske hrvatske koprodukcije u kojima je udio sudjelovanja hrvatskih filmskih umjetnika veći od 50 posto.

Hrvatska manjinska koprodukcija podrazumijeva dugometražne igrane filmove koji se kvalificiraju kao službene manjinske hrvatske koprodukcije prema odredbama Konvencije Vijeća Europe o kinematografskoj koprodukciji (revidirana) i/ili važećim bilateralnim koprodukcijskim sporazumima sklopljenim s drugim zemljama.

Pravo prijave imaju producenti, redatelji i nacionalna filmska tijela koja su ovlaštena za zastupanje i prijavljivanje filmova. Prijaviti se može putem službene online prijavnice na mrežnoj stranici Festivala.

O dobitnicima Zlatnih arena odlučivat će peteročlani ocjenjivački sud, a dodijelit će se 16 nagrada u sekciji Hrvatski film te četiri filma u sekciji Hrvatska manjinska koprodukcija. Organizator Pulskog filmskog festivala je Javna ustanova Pula Film Festival, čiji je umjetnički ravnatelj Tanja Miličić, a izbornik filmskih programa Mario Kozina.

Kako se bliži rok za prijavu, filmski stvaraoci i entuzijasti pozvani su da se prijave i svojim djelima doprinesu bogatom i raznolikom programu Pulskog filmskog festivala.

POSLJEDNJE DODANO: