STRATEŠKI PROJEKT

Kaštelanski dužnosnici odbacuju političke manipulacije oko tunela kroz Kozjak

Kaštelanski dužnosnici, gradonačelnik Denis Ivanović i predsjednik Gradskog vijeća Ivan Udovičić, poslali su priopćenje ističući važnost projekta izgradnje tunela kroz Kozjak kao strateškog projekta prometne infrastrukture Vlade Republike Hrvatske. Ovaj projekt ima za cilj povezivanje Kaštela sa zaleđem, otvarajući prostor za bolje prometne veze te pretvarajući grad Kaštela iz barijere u poveznicu između primorskog pojasa i Zagore.

Osvrćući se na dugogodišnju povijest ove teme, istaknuli su kako su svi pravomoćni akti za realizaciju projekta već ishođeni od strane nadležnih ministarstava. Unatoč iskazanoj zabrinutosti dijela građana, pozvali su ih na sastanak s Hrvatskim cestama, naručiteljem projekta, kako bi se čuli njihovi stavovi.

Međutim, na samom sastanku, umjesto građana koji su izrazili zabrinutost, pojavili su se predstavnici političkih stranaka i bespravni graditelji s područja projekta. Kaštelanski dužnosnici oštro su osudili ovakvu političku instrumentalizaciju i manipulaciju, ističući kako ne pristaju na takav način ponašanja koji šteti njima i ostatku stanovništva grada Kaštela.

Naglašavajući da ovaj tunel predstavlja samo početak ulaganja u prometnu infrastrukturu grada Kaštela, Denis Ivanović i Ivan Udovičić izrazili su spremnost za daljnji razgovor i suradnju s građanima zainteresiranima za daljnji rad i napredak grada.

POSLJEDNJE DODANO: