INICIJATIVA ZA LEGALNOST

Otočanin upozoravao na devastaciju pa mu popilali sva stabla u dvorištu i zaprijetili

Krajem prošle godine na stranicama Morskog HR, kao i poslije toga u gledanoj emisiji jedne nacionalne TV kuće, Inicijativa za legalnost iz Malog Lošinja objavila je snimke i postupanja nadležnih za besprizornu devastaciju na Lošinju. Kao i puno puta do sad, državni organi trgnu se kad završe u medijima ili pred izbore. No, kako tvrdi glavni inicijator ove inicijative, Petar Banić, za posljedicu prijete njemu i njegovoj obitelji.

– Slijedom vašeg i našeg postupanja, evo dogodilo se napokon nešto konkretno. Molim pogledati video u privitku. Radi se o okućnicama čelnika inicijative za legalnost Lošinj. O postupanju Državnog inspektorata Republike Hrvatske ovdje neću govoriti. Mislim da je svima poznato što se po tome događa. No svakako želim prozvati lokalnu vlast koja ima sve alate da počne uklanjati nelegalnu gradnju te spriječavanje daljnje nelegalne gradnje – poziva Petar Banić kojemu su, kako tvrdi, popilali sva stabla, voćke i grmlje u dvorištu i ozbiljno zaprijetili.

– Na okućnici Petra i Daria Banića, voditelja Inicijative za legalnost Lošinj, nepoznat netko je ispilao sva naša stabla. Kao opomena da što bi moglo uslijediti. Sve je prijavljeno policiji i obavljen je s nama obavijesni razgovor. No, tu svakako treba reći da je Petar Banić, telefonski zaprimio nekoliko prijetnji uključujući i: “Banić ukoliko ne prestaneš srati po Lošinju, eliminirat ćemo i tebe i tvoju obitelj”! Sada su prešli sa riječi na djela, pa su stradala stabla! A policija? Policija tapka u mraku! – priča Petar Banić.

Kaže i da su podnijeli nekoliko Kaznenih prijava DORH-u, no tvrdi da se po tome ništa ne događa.

– Dakle, ostali su mediji kao jedino sredstvo da se neprihvatljiva postupanja barem javno prokažu – zaključuje Banić.

Video pogledajte OVDJE.

POSLJEDNJE DODANO: