DISCIPLINSKA ETIKA

Otkriveni razlozi izbacivanja Sahitija i Dialla iz Hajdukove momčadi prije utakmice s Varaždinom

Hajduk je doživio poraz od Varaždina rezultatom 1:0 na Poljudu u 33. kolu SuperSport HNL-a, a izostanak Emira Sahitija i Ismaela Dialla iz momčadi prije te utakmice izazvao je znatiželju navijača i medija. Trener Hajduka Jure Ivanković, odlučio je iznijeti razloge za njihov izostanak.

Prema riječima trenera, odluka o izbacivanju nije bila rezultat sukoba, već nastojanja da se uvedu standardi važni za funkcioniranje momčadi, te da se igrači pridržavaju pravila. Ivanković je istaknuo da su Sahiti i Diallo “iskočili iz tračnica”, ali da će se vratiti u momčad nakon jednog kola. Što se tiče trećeg igrača, Mikanovića, njegov izostanak iz kadra bio je zbog problema s mišićem.

Nisu bile čarke, već pokušavamo uvesti standarde koji su bitni za funkcioniranje momčadi, da se svi pridržavaju pravila. To je naša interna stvar, a njih dvojica su iskočili iz tračnica. Međutim, od utorka se vraćaju u momčad. Mikanović? On ima problema s mišićem, radi najbolje što zna i može, ozljeda je razlog što nije bio u kadru – istaknuo je Ivanković.

Danas je postalo poznato i što se točno dogodilo. Izostanak nije bio rezultat sukoba, već individualnih situacija. Sahiti je napustio trening nakon što je primio udarac, smatrajući da mu to daje pravo na samostalni odlazak bez javljanja treneru. S druge strane, Diallo je bio iznerviran zbog zamjene tijekom prethodne utakmice protiv Rudeša i odbio je pružiti ruku treneru. Ivanković je jasno dao do znanja da takvo ponašanje nije tolerirano te su dvojica igrača dobila jedno kolo hlađenja.

POSLJEDNJE DODANO: