BOLJA KVALITETA ZA NAJMLAĐE

Osigurana bespovratna sredstva za ulaganje u dječje vrtiće Mertojak i Žrnovnica

Pred blagdane su stigle dvije odlične vijesti – zaprimljene su obavijesti o uspješnom prolasku faze procjene kvalitete za dva projekta koje je za Grad Split prijavila Razvojna agencija Split – RaST. Radi se o projektu rekonstrukcije i prenamjene bivše tržnice Mertojak u dječji vrtić za što su osigurana bespovratna sredstva u iznosu od 229.346,00 EUR te o projektu rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje dječjeg vrtića u Žrnovnici za što su osigurana bespovratna sredstva u iznosu od 324.906,00 EUR.

Projekti su prijavljeni za sufinanciranje u kolovozu ove godine u sklopu drugog Poziva za izgradnju, dogradnju, rekonstrukciju i opremanje predškolskih ustanova iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti 2021. – 2026.

Rekonstrukcijom i prenamjenom prostora bivše tržnice Mertojak osigurat će se dodatni kapaciteti vrtića za 24 djeteta jasličkog uzrasta te će se ujedno urediti i vanjski prostori dječjeg vrtića. Procijenjena vrijednost cjelokupne investicije je 889.560 eura.

Rekonstrukcijom, dogradnjom i nadogradnjom dječjeg vrtića u Žrnovnici osigurat će se dodatna mjesta za 12 djece jasličkog i 20 djece vrtićkog uzrasta, tako da će uz postojeće kapacitete ovaj vrtić moći pohađati ukupno 52 djeteta. Projektom je predviđeno je i uređenje dječjeg igrališta, a procijenjena vrijednost ukupne investicije je 1.309.500 eura.

Ovim projektima, uz izgradnju dječjih vrtića na Kili i Pujankama, povećat će se dostupnost i poboljšati kvaliteta usluge ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja na području grada Splita.  

POSLJEDNJE DODANO: