ISPRAĆAJ LUKE

Organizatori poslali molbu uoči sjećanja u njegovom kvartu: “Ne koristite mobitele i fotoaparate. U protivnom će biti uništeni”

Ispred zgrade Županijskog suda u Splitu, sutra će se održati mirni prosvjed kako bi se upozorilo da je tragično preminuli 22-godišnjak Luka Bančić tek slučajna i nevina žrtva čovjeka s podebljim policijskim dosjeom, a koji je bio na slobodi. Mladić je izgubio život u petak navečer nakon što je napadnut nožem ispred hotela u Ulici Mažuranićevo šetalište.

Podsjetimo, 31-godišnjak je nakon verbalnog i tjelesnog sukoba s Lukom Bančićem otišao u svoj stan po nož te se vratio na ulicu gdje mu je zadao ubodnu ranu u predjelu desne strane prsišta. Mladić je preminuo u 01:20 u Kliničkom bolničkom centru Split.

Nekoliko sati prije početka komemoracije u njegovu kvartu Siromašna, na Facebook stranici “Naša Siromašna četvrt”, objavljena je obavijest koja poziva posjetitelje da poštuju trenutak i izbjegavaju korištenje mobitela i kamera jer će im isti biti uništen. Obavijest ističe važnost poštovanja izgubljenog mladog života i apelira na suzdržavanje od fotografiranja tijekom ispraćaja.

Zamolit ću sve one koji dolaze večeras, na mirni ispraćaj Luke, da ne koriste mobitele i kamere. Izgubljen je mladi život i molim vas sve da poštujete to; u protivnom će biti svaki mobitel uništen. Još jednom ponavljam, nije ni mjesto ni vrijeme za slikavanje!!! Hvala na razumijevanju. Luka počivao u miru Božjem – stoji u objavi na Facebook stranici.

POSLJEDNJE DODANO: