OPORBA USTRAJNA

Opozicija ponovno upotrebljava dimne bombe u albanskom parlamentu

Današnja plenarna sjednica u parlamentu Albanije završila je kaosom, bukom i visokim tenzijama nakon što su se sukobili zastupnici Demokratske stranke i pripadnici osiguranja. Sjednicu je obilježilo prevrtanje stolaca koje su zastupnici koristili kako bi blokirali pod u Skupštini, udarajući o stolove i time onemogućavajući normalan rad parlamenta, prenosi N1.

Jedan od zastupnika Demokratske partije Fljamur Noka dodatno je eskalirao situaciju pokušavajući zapaliti parlament. Koristeći plahte, stavljao ih je ispod gomile stolaca i paleći ih, ali je brzom intervencijom osiguranja požar ugašen. Uprkos ovom incidentu, predsjednica Skupštine je isključila zastupnika Noku i odlučila zatvoriti plenarnu sjednicu.

Plenarna sjednica trebala je biti posvećena raspravi o problemima birača, ali je umjesto toga postala poprište sukoba i nasilja. Ovo nije prvi put da su dimne bombe korištene u svrhu invazije na parlament, sličan incident dogodio se prije dva tjedna prilikom blokade rasprave o proračunu. Očekuje se da će se događaji s današnje sjednice dodatno istražiti, a politički analitičari izražavaju zabrinutost zbog rastuće političke nestabilnosti u zemlji.

POSLJEDNJE DODANO: