DOMOVINSKI POKRET

“Oni su druga, bolja, hrvatska – četiri ratnika u odlučujućem okršaju za našu budućnost!”

Domovinski pokret na svom Facebook profilu napisali su objavu u kojoj su pohvalili svoja četiri ratnika. Objavu prenosimo u cijelosti.

-Njih četvorica prošli su najteža ratišta od istoka do juga Hrvatske. Bili su prvi prilikom obrane Srđa, zadarskog zaleđa, deblokade Dubrovnika, obrane Vukovara pa sve do Oluje. Bili su pripadnici nekih od najslavnijih postrojbi Hrvatske vojske o kojima će pričati naredne generacije. Oni su pripadnici Turbo voda, Žutih mravi, 4. gardijske brigade i 163. brigade HV-a. U sebi nose nekoliko kilograma gelera, primili su više batina u koncentracijskim logorima nego su neki vidjeli u akcijskim filmovima, lakša ranjavanja nisu ni upisivali u evidenciju, a prolili su krvi toliko da su mogli opskrbiti transfuzijsku jedinicu KBC-a.

Za sve to nikada nisu tražili nikakve zahvale ni počasti. Nisu bili ljuti niti kivni na bilo koga. Tiho su hodali između nas nesvjesni svoje veličine. Njihov životni imperativ nije bila otimačina neke državne firme, zemljišta ili vikendice. Nisu živjeli za službena vozila, vozače, vikendice i koncesije. Sve što su željeli nakon rata je normalan život, podizanje obitelji u slobodnoj zemlji koju su sanjali.

No, zemlja koju su sanjali polako se pretvara u ono protiv čega su otišli u rat. Zemlju jednoumlja, zemlju rezerviranu za podobne.

Simboli protiv kojih su ratovali danas se slave, a njih uvjeravaju kako su se ustvari borili za te simbole. Njihova djeca polako odlaze iz zemlje koju su im očevi stvarali, a oni unuke gledaju preko whatsappa. Okupio ih je isti cilj, ponovno vratiti nadu u ovu zemlju. Žele vratiti Hrvatsku Hrvatima. Pokušat će još jednom skupiti snage za posljednju bitku. Oni su Stipo Mlinarić Ćipe, Zlatan Bašić, Ivica Kukavica i Ričard Riki Milun.

POSLJEDNJE DODANO: