FUTSAL DINAMO IZJEDNAČIO

Olmissum propustio postati prvak Hrvatske u drami šesteraca

Drama nad dramama u četvrtoj utakmici finala prvenstva Hrvatske u futsalu nije završila na radost Olmissuma. U dvorani na Ribnjaku slavio je Futsal Dinamo nakon šesteraca.U regularnom dijelu i nakon produžetaka bilo je 3:3, a gosti su bolje izvodili šesterce i s 3:2 odnijeli pobjedu i izjednačenje u seriji na 2-2. Tako će majstorica u Zagrebu u petak odlučiti o prvaku Hrvatske.

Teško je uopće prepričati što se sve događalo u Omišu u ovoj utakmici. Toliko uzbuđenja, preokreta, spektakularnih poteza, junaka, tragičara… I ništa od titule za Olmissum, barem ne u ponedjeljak.

Olmissum je vodio 2:0 nakon golova Iira Olavija Vanhe (11) i Josipa Jurline (13). Posebno lijep bio je pogodak Jurline kad je prošao Postružina, gurnuo loptu kroz noge Konsuu i špicom poslao loptu pored vratara Piplice u gol. Blijedi Dinamo je bio na konopcima, ali u futsalu je doista sve moguće. Jedan trenutak nepažnje u 16. minuti, Tihomir Novak je pobjegao u kontru i smanjio prednost domaćina. I onda nepromišljenost Bruna Žilića, koji je 20 sekundi prije kraja prvog poluvremena napravio prekršaj za deseterac (šesti akumulirani faul) na protivničkom dijelu terena. Takav poklon Tihomir Novak je pretvorio u 2:2. Bio je to šok za igrače Olmissuma i navijače na tribinama.

Niti odlazak u svlačionicu nije pomogao da se oporave, čim je krenulo drugo poluvrijeme Kristian Čekol je iz slobodnog udarca pogodio za 2:3. Olmissum je uspio izjednačiti u 28. minuti preko Vanhe, spretno je reagirao nakon što je Sekulićev šut obranio Piplica.

Do kraja smo gledali nadmudrivanje i nastojanje da se ne pogriješi, pa su uslijedili produžeci. I tu je Futsal Dinamo definitivno bio bolji, pogotovo u prvom produžetku kad je Gudasić dvaput pogodio vratnicu, a Postružin nije svladao Rozgu u situaciju „jedan na jedan“. Nije samo to propustio Dinamo, 18 sekundi prije kraja još jedna nepromišljenost Žilića. Iz auta je krivo dodao, dao loptu Gudasiću ispred svoga gola i potom ga srušio za šesterac. Činilo se da je sve izgubljeno, a onda je Vinko Rozga obranio šesterac Periću, te odluku o pobjedniku četvrte utakmice odgodio za – šesterce.

Ovako je to izgledalo: Čekol – greda, A. Juretić – promašaj, F. Novak – 0:1, Kolobarić – 1:1, Postružin – 1:2, Sekulić – promašaj, T. Novak – 1:3, Kustura – 2:3, Perić – Rozga obranio, Jurlina – Piplica obranio.

Dakle, opet je Rozga spašavao, drugi put obranio šesterac Periću, ali kad je trebalo izjednačiti i produžiti seriju šesteraca, Jurlina je dopustio Piplici da ga pročita. Ništa od titule za Olmissum, majstorica će odlučiti o prvaku Hrvatske.

POSLJEDNJE DODANO: