POTVRĐENA PRESUDA

Olimpijac i bivši saborski zastupnik Damir Škaro osuđen na zatvorsku kaznu zbog silovanja

Visoki kazneni sud potvrdio je presudu od dvije i pol godine zatvora za Damira Škaru (65), poznatog olimpijca i bivšeg saborskog zastupnika, zbog silovanja. Ova odluka dolazi nakon što je Županijski sud u Velikoj Gorici donio prvostupanjsku presudu koja je kasnije potvrđena, prenosi Jutarnji list.

Sud je odbio žalbe državnog odvjetnika i samog optuženika, te je potvrdio prvostupanjsku presudu. Time je Škaro pravomoćno osuđen zbog počinjenja kaznenog djela silovanja i spolnog uznemiravanja na kaznu zatvora u trajanju od dvije godine i šest mjeseci.

Osim zatvorske kazne, Škari je naloženo plaćanje sudskih troškova u iznosu od 3878 eura. Sud je uključio u kaznu i vrijeme koje je Škaro proveo u pritvoru od 4. rujna do 24. listopada 2019. godine.

Optužbe protiv Škare odnosile su se na spolno uznemiravanje i silovanje bivše zaposlenice Atletskog kluba Siget tijekom lipnja i kolovoza 2019. godine u prostorijama iste. Škaro je bio uhićen na graničnom prijelazu Hrvatske s BiH nakon što ga je žrtva prijavila policiji.

Ovo je bio dugotrajan sudski proces koji je obuhvatio 15 ročišta, a Škaro je negirao optužbe. Sud je koristio DNK analizu kako bi potvrdio optužbe, pri čemu je pronađen Škarin DNK na odjeći žrtve.

Odluka Visokog kaznenog suda predstavlja kraj ovog sudskog postupka, označavajući pravomoćnu osudu Škare. S obzirom na to da je izrečena kazna manja od pet godina zatvora, Škaro neće odmah morati na izdržavanje kazne.

POSLJEDNJE DODANO: