KUKAVICA DIJELIO MEDALJE

Održan memorijalni turnir u čast 32. godišnjice pogibije hrvatskih vitezova Rose, Bandića, Skočibušića i Ursića

Obilježena je 32. godišnjica pogibije hrvatskih vitezova Markice Rose, Borisa Bandića, Tomislava Skočibušića i Stipe Ursića.

Ova četiri hrvatska viteza poginuli su na Južnom bojištu kao pripadnici Postrojbe za posebne namjene „Kobac“ koja je djelovala u sastavu makarsko-vrgorske 156. brigade HV-a. Udruga ratnika PPN Kobac godinama organizira turnir u čast svojih palih suboraca. Udruga je ove godine organizirala 29. po redu malonogometni turnir. Na turniru nastupaju mladi igrači, a udruga se posebno brine kako bi im približili istinu o Domovinskom ratu i životu svojih palih suboraca.

Neizostavan dio svake komemoracije je obilazak murala u čast ova četiri viteza u Vukovarskoj ulici u Makarskoj, ali i odlazak u selo Slivnicu u Općini Ravno na mjesto gdje su stradali Kobci.

Medalje sudionicima na memorijalnom turniru ove godine je dodijelio saborski zastupnik Domovinskog pokreta Ivica Kukavica naglasivši važnost ovakvih događaja kako bi se očuvala istina o obrambenom i oslobodilačkom Domovinskom ratu.

POSLJEDNJE DODANO: