POČETAK PRIJAVE

Od danas moguće predati zahtjev za pretplatu na novu javnu garažu Dobrilina

Pred kraj izgradnje nove javne garaže u Dobrilinoj, građani Splita imaju priliku predati zahtjeve za pretplatu kako bi osigurali svoje parkirno mjesto. Model naplate bit će sličan onome na izvanuličnim parkiralištima, s posebnim povlasticama za stanare, ali bez rezervacija mjesta.

Grad Split je donio zaključak o organizaciji parkiranja na javnim parkiralištima, u skladu s kojim će se naplata provoditi prema modelu koji je već uspješno primijenjen na drugim lokacijama poput garaže na Lokvama. Ovaj model osigurava maksimalnu iskorištenost garaže tijekom cijelog dana.

Pretplata za garažu Dobrilina sada je otvorena za sve zainteresirane. Stanari imaju pravo na povlaštenu cijenu mjesečne pretplate, ali to ne garantira rezervirano parkirno mjesto.

Povlaštene cijene mjesečne pretplate su 11,95 eura za stanare unutar radijusa od 300 metara i 15,93 eura za ostale građane. Pravne osobe ili vlasnici obrta imat će mjesečnu pretplatu od 21,24 eura.

Zahtjevi za povlaštenu parkirališnu kartu mogu se podnijeti online putem web stranice ili putem e-maila [email protected] ili telefonom radnim danom od 8:30 do 14:30 sati.

Nova garaža će imati ukupno 419 parkirnih mjesta, uključujući i mjesta za motore, osobe s invaliditetom te punionice za električna vozila.

Također, stanari koji trenutno koriste privremena parkirna mjesta bit će obaviješteni da ista više neće biti dostupna po otvaranju garaže. To uključuje parkirna mjesta na Dobrilinoj, Prima 3, Sveučilišnoj knjižnici i Matici Hrvatskoj od križanja s Ul. Bruna Bušića.

POSLJEDNJE DODANO: